Corega krema za lepljenje zubne proteze omogućuje jače prianjanje zubne proteze. Ukoliko nosite zubne proteze koje vam nisu odgovarajuće možda corega krema nije pravo rešenje za vas.

Većini zubnih proteza nisu potrebni dodatni fiksatori da bi savršeno prijanjale za Vaše desni i nepca.

Iz straha da će im proteza ispasti, mnogi koriste različita sredstva za njihovo fiksiranje. Ukoliko i Vi osećate tu potrebu odmah se obratite vašem stomatologu.

Pri korak je da proverite da li je i zašto je vaša zubna proteza labava.

Vremenom, zubna proteza zaista može postati „labavija“. Kada se prirodni zub ukloni, na tom mestu povlače se desni a vilična kost gubi masu. Nije preporučljivo da  koristite protezu odmah posle vađenja zuba.

Sačekajte da desni sasvim zacele kako bi proteza savršeno prijanjala za njih.

U tom slučaju corega krema vam uopšte neće biti potrebna.

Moguće je, međutim, da je problem anatomske prirode. Vaša vilica jednostavno nije odgovarajućeg oblika.

Zbog toga vaša  totalna proteza nije stabilna. Tada je corega krema ili pasta za fiksiranje proteze odlično rešenje.

Uvek pažljivo pročitajte uputstvo proizvođača. Ukoliko nanosite suviše paste ili kreme, ona može uticati na vaš zagrižaj i dovesti do prerane istrošenosti zubne proteze ili drugih nelagodnosti.

Vodite računa o sastavu

Sredstvo za fiksiranje zubne proteze ne sme da sadrži cink. Ovaj mineral neophodan je vašem organizmu, međutim, unos veće količine od propisane može biti štetan. Većina proizvođača izbacila je cink iz upotrebe, ali nije na odmet to proveriti pre svake kupovine.

Sredstvo za fiksiranje koristite prema uputstvu proizvođača.

COREGA KREMA

Corega krema se nanosi na prethodno dobro opranu protezu. Neka vam ovaj jednostavni postupak postane svakodnevna rutina.

Uveče, pre odlaska na počinak, protezu operite i ostavite da preko noći stoji u sredstvu za čišćenje.

Ujutro, isperite vašu protezu, nanesite odgovarajuću količinu kreme za fiksiranje i protezu odmah stavite u usta. Ukoliko u toku dana osetite da se proteza olabavila ponovite ceo postupak.

Da bi vaša zubna proteza imala duži vek pridržavajte se ovog jednostavnog uputstva i redovno posećujte svog stomatologa.