Proteze mogu imati veliki uticaj na kvalitet vašeg života, omogućavajući vam da opet uživate u hrani koju volite, učestvujete u društvenim aktivnostima, a da se pri tom osećate prijatno u svojoj koži.

Gubitak zuba dovodi do smetnji pri žvakanju, gutanju i govoru pogotovo kada je u pitanju nedostatak prednjih zuba, kao i do estetskih smetnji.

Kada izgubite sve zube, mišići lica se opuštaju što vas čini starijim. Kada su zubi na svom mestu i dobro raspoređeni, usne i obrazi su adekvatno poduprti i vaše lice dobija zategnutiji izgled.

Jedna od najznačajnijih prednosti totalnih zubnih nadoknada je sposobnost da zadrži ili obnovi potporu usnama i licu.

Navikavanje traje oko mesec dana.

Proteze su kao novi par cipela. Možda će Vas na nekim mestima proteza nažuljati, ali nakon male korekcije ( koja je obavezna nakon dva do tri dana od preuzimanja ), sve dođe na svoje mesto, tako da nećete osećati da je nosite.

Osobe koje prvi put nose zubnu nadoknadu, često kažu da imaju osećaj punih usta. Ovaj osećaj je normalna pojava u periodu adaptacije, jer su usta jako osetljiva, a jezik uvećava čak do sedam puta. Jednom kada se naviknete na nošenje ovaj osećaj će biti sve manji i manji.

Takođe je u ovom periodu je česta hipersalivacija, tj. pojačano lučenje pljuvačke, koja vremenom prestaje i nije razlog za brigu.

Svakodnevno održavanje, čišćenje  je veoma važno. Koristeći specijalnu ne abrazivnu pastu, izbeći ćete grebanje proteze i nakupljanje bakterija. Na tržištu se mogu naći i tablete za čišćenje zubnih proteza.

U našoj ordinaciji vam nudimo osim klasičnih  i savitljive Valplast proteze, skeletirane Wisil proteze kao i proteze na implantima. Možemo se pohvaliti velikim brojem  zadovoljnih pacijenata.

Ako Vam stara proteza ne stoji stabilno u ustima to može dovesti do ozbiljnih promena u usnoj duplji. Razlog za nestabilnost proteze je trošenje kao i prirodne promene u ustima s’godinama.

Kada zubna proteza stoji savršeno u ustima, ona osigurava potporu vašoj vilici, ali ako postane nestabilna i labava, oblik Vašeg lica će se promeniti i mogu se stvoriti bore.

Posetite nas ako ;

1. Osećate bol i nelagodnost zbog stare zubne nadoknade,

2. Ako otežano jedete i pričate ,

3. Ako Vam proteza ‘klacka’ i stvara neprijatne zvuke,

4. Ako izgleda istrošeno i ružno