Bio dentaplast proteze spadaju u novu generaciju proteza koje se po mnogim osobinama razlikuju od dosadašnjih, klasičnih proteza. Napravljene su od jedne vrste polimernih materijala – polioksimetilena.

Kod ove vrste proteza, kukice i spojnice su bele boje, odnosno boje zuba, a na mestima gde se nadoknađuje deo desni, različite nijasne roze mogu da  obezbede neprimetnost proteze i prirodan, biološki izgled. Zbog ovih osobina ova proteza se može smatrati i estetskom, s obizom da su kod konvencionalnih proteza ovi elementi sive boje jer se izrađuju od metala. Stoga sa bio dentaplast protezama ni pri najširem osmehu neće upadati u oči kukice proteze!

Bio Dentaplast proteze su izrađene od biokompatibilnog materijala, netoksičnog za organizam i tkiva i ne uzrokuje imunološke rekacije. Izrada ove vrste proteze je takođe preporučljiva kod osoba koje su preosetljive na akrilat ili metal iz konvencionalnih proteza, jer ne sadrži u sebi takva jedinjenja, pa se eliminiše rizik od alergijskih reakcija i potrebe izrade novih proteza.

Zbog svoje izuzetne fleksibilnosti, brzo je i lako navikavanje na nošenje same proteze.

Proteza je dovoljno čvrsta da podnosi sile žvakanja, ne pomera se pri žvakanju, gutanju ni govoru. Takođe fleksibilnost proteze obezbeđuje otpornost na lom, a u slučaju da su potrebne adaptacije u toku vremena, proteza je reparabilna, a kasnija dodavanja zuba u protezu su takođe moguća.

Bez obzira na fleksibilnost proteze koja pruža osećaj izuzetne udobnosti prilikom nošenja, proteza je vrlo dobrih mehaničkih osobina, otporna, laka za održavanje i dugotrajna. Može se kombinovati sa postojećim ili planiranim fiksnim protetskim radovima. Bio Dentaplast proteza zadovoljava kako funkcionalne, tako i estetske zahteve pacijenata.

Dobre mehaničke osobine i biokompatibilnost samog Bio Dentaplast materijala omogućuju njegovu primenu u različitim oblastima stomatologije.

Bezmetalne nadoknade od ovog materijala garantuju dugotrajne radove, bez složenih veznih elementa. Takodje, veliki izbor boje samog materija doprinosi estetici a njegova fleksibilnost ga posebno odvaja od drugih materija. Udobnost nošenja proteza izradjenih od Bio Dentaplasta je znatna.

Procedura izrade proteze zahteva 3 – 4 posete i prosečno je potrebno 8 dana za njenu izradu. Osnovni kriterijum u izboru i dizajnu proteze je stanje, broj i raspored preostalih zuba u vilici, stoga je neophodno da stomatolog proceni stanje Vaših zuba i u dogovoru sa Vama napravi plan terapije.

Pitajte nas

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite. Saznajte stručni odgovor na Vaše pitanje.