BioHPP zubne krunice imaju u sebi materijal zasnovan na polietereterketonu koji se dugi niz godina uspešno koristi u operativnim zahvatima na ljudima. Mehaničke karakteristike ovog materijala su vrlo slične karakteristikama ljudskih kostiju. PEEK je polikristalnatermoplastika odlične mehaničke i hemijske otpornosti, koje se zadržavaju i na visokim temperaturama.

Zahvaljujući njegovoj izuzetnoj stabilnosti, savršenoj sklonosti prema poliranju i samim tim vrlo maloj akumulaciji plaka, BioHPP je izuzetno pogodan za izradu visokokvalitetnih protetskih radova. Osim toga je i savršen materijal kod pacijenata sa alergijama i netolerancijom na metal.

Njegova prednost je što se koristi kao alternativa plemenitim i drugim legurama metala.

Zbog svojih svojstava BioHPP materijal uspešno je zamenio sva dosadašnja poznata rešenja fiksnih protetskih radova, keramičkih mostova, izrađenih na zlatu, leguri Co-Cr-Mo, aluminijumu, cirkonijumu.

Zahvaljujući BioHPP materijalu smo u mogućnosti da svojim pacijentima ponudimo višestruko kvalitetnije rešenje.Samo modelovanje i oblikovanje, zbog svojstva koje BioHPP ima, umnogome je olakšalo rad našim tehničarima.

Pitajte nas

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite. Saznajte stručni odgovor na Vaše pitanje.