Usluge

Keramičke fasete za zube – veniri

Keramičke fasete se prave od nekoliko tankih slojeva keramike koje u potpunosti imitiraju prirodnu gledj, odnosno izgled zuba.

Keramika koja se koristi za izradu keramičkih faseta, specijalno je osmišljena da u tankom sloju može da koriguje osnovnu boju zuba.

U zavisnosti od planiranja novog osmeha, svojim oblikom keramičke fasete mogu dati potpuno novu liniju vašeg osmeha.

Keramičke fasete u nekim situacijama zahtevaju brušenje prednje površine zuba za 0.5mm – 1 mm, a kada položaj zuba to dozvoljava mogu se uraditi i bez brušenja.

Keramička faseta , odnosno  keramička ljuskica se lepi za prednju površinu zuba kompozitnim cementom. Kada je procedura lepljenja dobro uradjena, spoj keramičke fasete za zub predstavlja trajno resenje. Sama keramička faseta ima bolje mehaničke osobine od prirodne gledji.

Kako keramičke fasete koristimo isključivo radi korigovanja oblika, boje, veličine ili položaja zuba, one direktno utiču na izgled vaseg osmeha. Stoga je potrebno napraviti konsultaciju o mogućnostima i rezultatima koji se mogu postići nanošenjem keramičkih faseta.

Za izradu keramičkih faseta planirajte nekoliko dana i minimum dve posete.

U prvoj poseti nakon konsultacije i planiranja uzimamo otiske vaših zuba. Nakon dva do tri dana zakazujemo probu gotovih faseta. Kada se slozimo oko dobijenih rezultata, sledi lepljenje faseta za zube i procedura izrade faseta je gotova.

Dobro isplaniran oblik i boja keramičkih faseta u potpunosti će promeniti vaš osmeh.

Keramičke fasete – nega

Za dodatnu negu keramičkih faseta, možemo vam uključiti i nošenje zaštitne folije za zube tokom spavanja, što je I obavezno ukoliko škrgućete zubima dok spavate.

Standardna procedura pranja zuba i koriščenje konca za zube je sasvim dovoljna da bi se vaše keramičke fasete održale i bile postojane godinama.

Materijal izbora za keramičke fasete u našoj ordinaciji je Litijum disilakt E max keramika ili Alumina keramika. Obe vrste keramike nose neke svoje karakteristike koje u zavisnosti od vašeg trenutnog stanja i plana budu smernice oko izbora.

Pitajte nas

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite. Saznajte stručni odgovor na Vaše pitanje.